Hoe het begon

In het najaar van 2004 heeft de communiewerkgroep mij benaderd om een éénmalig koor op te richten dat zou zingen tijdens de communievieringen in Hoogerheide en Woensdrecht. In korte tijd hadden zich ruim 20 kinderen opgegeven. Wij hebben een paar repetities gehad en vervolgens naar volle tevredenheid gezongen tijdens de communievieringen. En toen werd het stil…Langzaam begon er iets te knagen; zoveel enthousiaste kinderen die het allemaal leuk vonden om te zingen; zonde om daar niets meer mee te doen!

Vanuit de kinderen, ouders en de kerk kreeg ik verzoeken om hier mee door te gaan. Na een (hele!) korte bedenkperiode én, minstens zo belangrijk, omdat ik het zelf ook reuze leuk vond, heb ik besloten een kinderkoor te starten. Via de officiële weg toestemming gevraagd aan het parochiebestuur en aan de directie van Basisschool De Klim-Op om de aula als repetitieruimte te gebruiken. Alle kinderen van groep 3 t/m 7 van de 3 katholieke basisscholen in Hoogerheide en Woensdrecht hadden een uitnodiging gekregen. Toen kwam het spannende moment; hoeveel kinderen zouden zich meedoen?

Binnen 1 week tijd kwamen er al 20 aanmeldingen! Uiteindelijk kwamen op de 1e repetitie (23 juni 2005) ongeveer 30 kinderen af. Inmiddels bestaat het koor meer dan 10 jaar, zijn er al heel veel kinderen lid geweest en bestaat de basisbezetting uit circa 15-20 kinderen.

 

Eugénie Monaco